woensdag 30 april 2014

Ontmanteling asfaltcentrale gestart

Na vier lange jaren van strijd vierde het platform No al Asfalto eind vorig jaar een groot feest nadat bekend was geworden dat de rechter de buurtbewoners in het gelijk hadden gesteld en de asfaltfabriek op het industrieterrein Callejon de la Gata geen toestemming kreeg om met zijn werkzaamheden te starten. Deze week begon de de definitieve ontmanteling van de asfaltfabriek in het Dal van Aridane.

De rechter stelde dat de uitstoot van verontreinigende stoffen op korte en middellange termijn negatieve gevolgen zullen hebben voor de gezondheid van de omwonende. Ondertussen wordt er op het zelfde industrieterrein gebouwd aan een tweede asfaltcentrale. Of ook deze centrale door de buurtbewoners is te stoppen is de vraag.


Ondanks het negatieve rapport van de raad heeft de gemeente Los Llanos de Aridane niets ondernomen tegen de bouw van deze asfaltfabriek UNASPA. De passiviteit van de gemeente wordt door de UNASPA uitgelegd als een stilzwijgend goedkeuren om op korte termijn te kunnen starten met het maken van asfalt.


Ondertussen wordt er op het zelfde industrieterrein gebouwd aan een tweede asfaltcentrale. Of ook deze centrale door de buurtbewoners is te stoppen is de vraag. Ondanks het negatieve rapport van de raad heeft de gemeente Los Llanos de Aridane niets ondernomen tegen de bouw van deze asfalfabriek UNASPA. De passiviteit van de gemeente wordt door de UNASPA uitgelegd als een stilzwijgend goedkeuren om op korte termijn te kunnen starten met het maken van asfalt.

De bewoners van het buurtschap El Paraiso wacht opnieuw een lange juridische strijd.

Bron: El Dia, No Asfalto. Foto en tekst: S.Wenning 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten