zaterdag 13 september 2014

Stephen Hawking brengt bezoek aan La Palma

De Natuurkundige Stephen Hawking heeft afgelopen de stad Santa Cruz bezocht. De bekende wetenschapper is een van de 1800 passagiers aan boord van het cruiseschip Oceana. Kort na het aanleggen van het schip kreeg Stehen Hawking een rondleiding door de Calle Real van Santa Cruz.  
Hawking is naar de Canarische Eilanden gekomen om deel te nemen aan de tweede editie van Starmus, een internationaal festival waar wetenschap, kunst en muziek worden gecombineerd. Het festival zal plaatsvinden van 22 tot 27 september op Tenerife.

Het was voor de natuurkundige Stephan Hawking de eerste cruise die hij maakte. Het schip voer op maandag van de Britse stad Southampton richting Tenerife, en maakte stops in Funchal (Madeira) en La Palma.

Het Starmus Festival wordt georganiseerd door Garik Israelisch, onderzoeker en een wetenschappelijke adviesraad, bestaande uit Brian May, astrofysicus en gitarist van de rockband Queen, en Alexei Leonov, de legendarische Russische kosmonaut die in 1965 de eerste ruimtewandeling maakte.

Stephan Hawking zal deelnemen aan de conferentie die zal plaatsvinden in de Grantecan op La Palma. Het is nog onbekend of hij daarvoor naar La Palma zal reizen of dat hij zal communiceren door middel van een videoconferentie.

Bron en foto: La Palma Ahora

Geen opmerkingen:

Een reactie posten