maandag 22 september 2014

Twee mannen gered uit Cueva Bonita

Met als doel om de spectaculaire zonsondergang te gaan zien vanuit de grot Cueva Bonita voeren twee mannen zaterdagmiddag met hun zeilboot vanuit de haven van Tazacorte in de richting van het noorden. De Cueva Bonita die door de kunstenaar Cesar Manrique de naam Sixtijnse Kapel van de Atlantische Oceaan kreeg is alleen via de oceaan te bereiken.

Na het binnenvaren van de grot raakte het zeilbootje door de sterke golfslag in de problemen. Het zeewater steeg waardoor de bovenkant van de boot het plafond van de grot raakte en werd verpletterd. De twee mannen raakten daarbij te water.

Een schipper van een voorbijvarende boot hoorde stemmen, zag kleren drijven in het water en ervoer een sterke geur van benzine. De kapitein alarmeerde de politie waarna onmiddellijk een reddingsactie van start ging. Duikers, de Guardia Civil, het Rode Kruis, de Lokale Politie, een helikopter en andere hulpdiensten werden ingezet.De wilde zee en de sterke deining bemoeilijkte de reddingsoperatie. De gehele nacht werd er geprobeerd om de mannen uit de grot te krijgen. Twee duikers brachten de schipbreukelingen thermische dekens. Pas vroeg in de ochtend, bij eb, konden de mannen uit de ´Mooie Grot`worden bevrijdt.


De minister van veiligheid Nieves Rosa Arroya keek tevreden terug op de geslaagde reddingsactie.  Al eens eerder, in het jaar 1997 kapseisde in de Cueva Bonita een boot, hierbij kwamen twee Duitsers om het leven. Dit keer kwamen de twee mannen vrij met wat blauwe plekken en een gebroken rib.

Bron: La Palma Ahora Foto: Flickr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten