dinsdag 14 oktober 2014

Schatgraven op La Palma


De kans dat een van je kinderen of kleinkinderen op het strand van La Palma tijdens het scheppen een schat opgraaft is klein maar niet geheel uitgesloten.


De onderzoeker Manuel Lorenzo suggereert de mogelijkheid dat op een van de stranden van La Palma mogelijk gouden munten liggen begraven. Hij baseert zijn bewering op basis van een gevonden brief uit een privé-archief uit het jaar 1859. Het geld was bedoeld om slaven te kopen in Sierra Leone.

De auteur van de ontdekte brief was matroos op het schip ´Valandro Rosa`, dat 2000 ounce gram goud vervoerde. Ter hoogte van de Canarische Eilanden zou  de matroos  samen met de kapitein van boord zijn gegaan om het goud in het geheim te begraven.
Na het verbergen van het goud keerden de twee mannen terug aan boord om niet veel later het schip op een klif te laten lopen voor de Savage-eilanden.

De kapitein stierf niet veel later aan een ziekte. De matroos was nu de enige met kennis van de geheime vindplaats van de schat. Hij deelde zijn geheim in de onlangs ontdekte brief met Jose María Notel. Het schatgraven kan beginnen.


Bron en foto: La Palma Ahora

Geen opmerkingen:

Een reactie posten