zaterdag 3 mei 2014

Dag van het Kruis

Honderden versierde kruizen langs de wegen en in de bergen van la Palma geven deze zaterdag 3 mei kleur aan een jaarlijkse traditie. De  Dag van het Kruis wordt met name in het oostelijke deel van het eiland, in het bijzonder in de gemeentes Breña Baja, Breña Alta en Mazo, intensief gevierd. 

Na het verzamelen in de bergen van natuurlijke materialen wordt met veel verbeelding en creativiteit de altaren en kruizen door buurtbewoners versierd. Tot vroeg in de ochtend wordt er gewerkt aan het versieren van de kruizen.


Ook in het westen worden de houten kruizen in de bergen en langs smalle, bochtige wegen aangekleed met dure stoffen en sieraden. Het kruis dat het mooist versierd is wint een prijs.

Duizenden eilandbewoners zullen ook dit jaar weer in een lange stoet door de straten wandelen om de versierde kruizen te bewonderen.


Bron en foto: La Palma Ahora

3 opmerkingen:

  1. Heb je het mee gaan vieren in Juan Adalid, Siepko?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgend jaar zouden we samen kunnen gaan als afgevaardigde van het Wim del Arte en het la Palma Nieuws blog. Dit jaar blijven steken onderweg naar Juan Adelid bij Playa de la Veta.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat gaan we zeker doen Siepko. Insjallah!

    BeantwoordenVerwijderen