donderdag 18 september 2014

La Palma gevaarlijkst eiland ter wereld

Woensdag 17 september publiceerde Yahoo een artikel over de gevaarlijkste eilanden ter wereld. Op nummer 1 staat La Palma vermeld als het gevaralijkste eiland dat je je kunt voorstellen. . Yahoo refereert aan een in het jaar 2000 gepubliceerd publicatie van de Britse geoloog Simon Day.
Volgens de vulkanoloog Day bestaat de kans dat de westelijke flank van de Cumbre Vieja bij een volgende vulkaaneruptie in de oceaan zal glijden. Met zes erupties in 500 jaar kan dat, volgens deze deskundige, statistisch gezien al voor de volgende druk van deze reisgids plaatsvinden.


De miljarden kubieke meters aarde die in enkele seconden de oceaan in zullen glijden hebben een catastrofale tsunami tot gevolg. De enorme golf die met een snelheid van 600 kilometer per uur in de richting van Amerika gaat rollen, zal daar niet alleen de oostkust vernietigen, maar ook delen van Nederland en Belgiƫ komen onder water te staan. Logisch dat mister Day met deze hypothese op slag de beroemdste vulkanoloog ter wereld werd.
Mister Day werd voor zijn onderzoek - werd later bekend - gesponsord door een grote verzekeringsmaatschappij waarbij het mogelijk is om je te verzekeren tegen natuurcatastrofes.


De minister van Toerisme reageerde laconiek op dit oude nieuws en roept iedereen op om snel La Palma te bezoeken voor het ooit zal verdwijnen.

Bron: La Palma Ahora en La Palma Reisgids Foto: S.Wenning 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten